- GLOBOS BALLONNEN BLOG -

Home /

Biologisch afbreekbare ballonnen

Biologisch Afbreekbare Ballonnen

Biologisch Afbreekbare Ballonnen

door Marcel, 21 maart 2019

Een feest zou geen feest zijn zonder ballonnen en gelukkig hebben wij een fantastisch assortiment van 100% biologisch afbreekbare ballonnen en accessoires zoals composteerbaar lint wat direct oplost zodra het in contact komt met water. Al onze latex ballonnen zijn gemaakt van hoogwaardige natuurlijke latex, een organisch materiaal dat volledig 100% biologisch afbreekbaar is.

  • Het natuurlijke product dat wordt gebruikt bij het maken van ballonnen wordt gewonnen uit het sap van rubberbomen.
  • Rubberbomen bestrijden broeikasgassen en vertragen het broeikaseffect. En latexoogst helpt ontbossing voorkomen.
  • Latex ballonnen breken in even snel af als een eikenblad.
  • Globos hergebruikt en recyclet alle plastics en papierproducten zoveel mogelijk in onze dagelijkse activiteiten.

Stop! met het oplaten van ballonnen

Dit neemt niet weg dat ballonnen zomaar in de natuur terecht mogen komen want dat gebeurt er op zeker wanneer je heliumballon loslaat! Die ballon komt op een gegeven moment weer naar beneden in de natuur terecht. En ondanks dat de ballonnen biologisch afbreekbaar zijn, moet je dit niet willen. Je gooit immers ook geen bananenschil weg toch? Daarbij willen wij absoluut het risico voorkomen dat een dier vroegtijdig in een nog niet biologisch afgebroken ballon zal stikken of verstrikt zal raken. Globos ontmoedigt daarom het buiten - in de vrije natuur - oplaten van heliumballonnen. We raden aan om gebruikte ballonnen op een verantwoorde manier weg te gooien, hetzij in een composthoop waar ze de beste omstandigheden hebben om binnen enkele maanden volledig biologisch af te breken, of op stortplaatsen waar ze ook veilig kunnen afbreken.

Kortom: Gebruik heliumballonnen gerust in allerlei ballondecoraties en ruim ze op na gebruik maar gebruik geen heliumballonnen om op te laten. En als je dan toch ballonnen in de lucht op wilt laten, zorg dan dat de ballondecoratie aan een lange lijn vast blijft zitten zodat het geheel na gebruik weer naar beneden gehaald en afgevoerd kan worden. Informeer gerust naar de mogelijkheden.

Folieballonnen - die metaalachtige ballonnen die je in ziekenhuizen vindt - die voorzien wij ALTIJD van een ballongewicht wanneer wij die voor je vullen met helium. Zo weten we zeker dat deze niet per ongeluk buiten losgelaten wordt en in de natuur terecht komt.

Biologisch Afbreekbare Ballonnen bestellen

Alleen latex ballonnen zijn biologisch afbreekbaar! Wilt u biologisch afbreekbare ballonnen bestellen klik dan op een van onderstaande links en overtuig u ervan dat u LATEX BALLONNEN bestelt.

  • Ballonartikelen.NL Lege ballonnen welke wij meestal in kleinere aantallen per post aan particulieren versturen, zorg dat je onder het kopje 'Ballonsoorten' voor latex ballonnen kiest.
  • Ballonboog.NL Hier bestel je complete ballondecoraties en heliumballonnen welke wij uitsluitend maken van 100% biologisch afbreekbare latex ballonnen. En als we de - niet biologisch afbreekbare - folieballonnen gebruiken, dan laten we dat zeker vooraf weten dat die niet biologisch afbreekbaar zijn.
  • Globosballonnen.NL Onze ballonnen groothandel waarin wij eigenlijk alleen maar latex ballonnen verkopen aan grootverbruikers. Je kunt dus geen verkeerde keuze maken. Hier bestellen is 100% zeker biologisch afbreekbaar.

Globos is reeds enkele jaren lid van branchevereniging 'De Groene Ballon'. Voor meer informatie over latex ballonnen in relatie met het milieu, de dieren en de natuur, bezoek de website van de Groene Ballon.

Tags

Klik op een tag voor een overzicht van artikelen met hetzelfde onderwerp.

ballonnen milieu biologisch afbreekbaar compost

 

Reacties 0


Reageer op dit artikel

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Artikelen Zoeken


Bestellen
Vorige Volgende »