- Rotterdams Ballonnenbedrijf Blog -

Dit zijn de beste ballonnen om ballonfiguren mee te maken
©

Dit zijn de beste ballonnen om ballonfiguren mee te maken

door Marcel, 05 mei 2021

Disclaimer: Wij ontvangen een kleine commissie van enkele links op deze pagina.

Wat zijn modelleerballonnen

Modelleerballonnen of entertainer ballonnen zijn van die hele lange ballonnen en worden vaak gebruikt door ballonartiesten of ballonnenclowns om de bekende ballonnenhondjes van te vouwen. Maar deze modelleerballonnen worden ook vaak gebruikt in ballondecoraties of om de kinderen bezig te houden tijdens een feestje.

Beginnen met ballonvouwen

Stel... Je hebt een starterspakket gekocht met de volgende inhoud: een handpomp, instructies en ... een aantal - wat lijkt op - modelleerballonnen.

Het lijkt je leuk om op de verjaardag van je kind voor wat plezier te zorgen en je besluit van te voren een beetje te oefenen. Door de instructies te volgen, begin je de ballon op te blazen, maar hij klapt meteen met een harde knal kapot! Pech zeker? Hmm ... na even diep ademhalen begin je weer een nieuwe ballon op te blazen. Dit keer iets langzamer en voorzichtiger en... met succes. Yes! Triomfantelijk begin je met vouwen maar - pech zeker? - hij springt weer. Boehoe! Verdorie! Maar je bent niet iemand die snel ontmoedigd raakt, dus probeer je het opnieuw, en opnieuw, en opnieuw, en... Totdat je er uiteindelijk in slaagt de knoop in de ballon te leggen. Je 2e Yes moment! Als je weer in de instructies duikt, begin je je allereerste bubbel te draaien en - pech zeker? - hij springt weer. Boehoe! Je reikt naar de zak ballonnen, en dan realiseer je je met afgrijzen dat het hele pakket bijna op is en dat je nog maar 3 ballonnen over hebt voor het feestje van je kind.

Om een lang verhaal kort te maken... uiteindelijk raak je volkomen gefrustreerd en kap je ermee - in wanhoop - omdat je er volledig van overtuigd bent dat ballonvouwen niets voor jou is en dat alleen een heel speciaal soort mensen het echt kan. Maar raad eens? Je had gewoon niet de juiste ballon. Ja, je hebt het goed gehoord, je had niet de juiste ballonnen!

Ik weet het, het is moeilijk te geloven dat deze mooie sets modelleerballonnen worden verkocht met slechte kwaliteit ballonnen. Maar helaas schijnt dat de norm te zijn en de reden is simpelweg commercieel; slechte kwaliteit ballonnen, of wat dan ook, zullen altijd goedkoper te vervaardigen zijn dan kwaliteitsballonnen.

De beste modelleerballonnen

Er zijn eigenlijk maar heel weinig ballonfabrikanten die modelleerballonnen van goede kwaliteit maken. De wereldleider is Qualatex. Qualatex modelleerballonnen worden vervaardigd van 100% natuurlatex en zijn volledig biologisch afbreekbaar. Qualatex modelleerballonnen zijn verkrijgbaar in 40 kleuren en 5 maten. Qualatex modelleerballonnen zijn van hoogwaardige kwaliteit, hebben consistente vormen en een lange nek om makkelijk te kunnen knopen, en niet alleen voor het ballonvouwen.

Een andere goede kanshebber hier in Europa is Sempertex. Sempertex, die ook een breed scala aan ballonnen aanbiedt, met name de originele link-o-loons. Link-o-loon-ballonnen zijn doorknoopballonnen die van beide kanten aan elkaar kunnen worden bevestigd. Maar ik dwaal af. Als deze 2 merken ballonnen niet altijd in fysieke winkels worden verkocht, kun je ze gemakkelijk op internet vinden en bestellen.

Koop nu!

De verschillende maten modelleerballonnen

Modelleerballonnen worden geïdentificeerd door hun diameter en door hun lengte: 160, 260, 321, 350, 360, 646, 660, enz. Het eerste nummer komt overeen met de diameter in inches, terwijl de twee andere overeenkomen met de lengte in inches (1 inch is 2.54cm).

Met andere woorden:

  • Een 160 modelleerballon is - volledig opgeblazen - 1 inch dik en 60 inches lang.
  • Een 260 modelleerballon is - volledig opgeblazen - 2 inch dik en 60 inches lang.
  • Een 350 modelleerballon is - volledig opgeblazen - 3 inch dik en 50 inches lang.

Enzovoort...

VERSCHILLENDE MATEN MODELLEERBALLONNEN

Een kleine waarschuwing vooraf... totdat je meer ervaring hebt opgedaan, blijf uit de buurt van de transparante kleuren omdat die wat kwetsbaarder zijn. Die worden bij Qualatex geïdentificeerd als Jewel kleuren. Om te beginnen is het het beste om het te houden bij de standard- en fashionkleuren.

Dus tot slot: Yes you can!

Ja, met de juiste ballonnen (en de juiste instructies) kun jij ook ballonvouwen.

Heb vooral veel plezier!

Tags

Klik op een tag voor een overzicht van artikelen met hetzelfde onderwerp.

modelleerballonnen ballonfiguren

 

Reacties 0


0 Reacties op dit artikel

Reageer op dit artikel

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Marcel Vermeer

Over mij

Vanwege ons werk met het Rotterdams Ballonnenbedrijf hebben wij het voorrecht om op de mooiste plekken van Rotterdam te mogen komen en naast dat wij dé ballonnenspecialist van de gemeente Rotterdam willen zijn, besloot ik (Marcel Vermeer) in 2022 om mijn liefde voor de stad te delen met anderen en een blog te schrijven over Rotterdam.


Artikelen Zoeken


Tours

 

 


Korting

Dealspotr

Superhandig! Deze zoekmachine zoekt naar deals in alle bekende kortingwebsites als Vakantieveiligen, Groupon, SocialDeal, Tripper en GetYourGuide tegelijk.

Waar wil je heen of waar heb je trek in?

 


Tags

1nul8 De Kuip Delfshaven Diergaarde Blijdorp Erasmus MC Euromast FC Kip Feyenoord Green Key Hotel Neutraal Jandino Asporaat Prins Alexander Rotterdam Airport Rotterdam Centraal Station SS Rotterdam Sophia Kinderziekenhuis The Harbour Club Vrienden van Amstel Live Witte de Withstraat Zara Abraham Affiliate Agenda Ahoy Autobanden Autoverhuur Babyshower Baja bikes Balkon Ballon versturen Ballondrukkerij Ballonfiguren Ballonnen Ballonnen bedrukken Ballonnen bezorgen Ballonnenboog Bars Bedrijfsfeest Bezienswaardigheden Bierbrouwerij Bijenkorf Black friday Blauw Bombardement Booking.com Boot huren Bottomless brunch Brandgrens Bruidsmode Bruin Cadeauballon Cafe in the city Centrum Circellijn Clubs Confetti Curvy Cyber monday Daten Dinnershow Duurzaam Eau lounge Erasmusbrug Escaperoom. vrijgezellenfeest Evenementen Familiekamer Feestartikelen Feestwinkels Feyenoord Fiets Fiets huren Fietsen Fietsroutes Foto Geel Gender reveal Geschiedenis Goud Gratis Greetz Groen Groothandel Halloween Helium Hell's kitchen High tea Hogeschool Hop on hop of Hotel Huisdieren Huldiging Huwelijksaanzoek Ibisbrug Influencer Instagram Investeren Jacuzzi Jarig Karaoke Kerst Kinderen Koningsdag Korting Lachgas Last minute Latex Logo Lunch Luxor Marathon Marketing Massagesalons Metro Michelin Milieu Modelleerballonnen Modewinkels Musea Museum Oorlog Opening Oranje Overwaarde Paars Parkeren Pincoffs Private dining Privehuizen Restaurant Restaurants Reviews Rolex Rood Rooftopbar Rosegoud Rosse buurt Rotterdam airport Rotterdamse ondernemersprijs Route Roze Sarah Sauna Sexclubs Singles day Sinterklaas Skyscanner Soiree Spa Spido Stadswandeling Sterrenrestaurant Sunny cars Sushi Tattoo Trouwen Trouwlocatie Uit eten Uitgaan Uitzicht Vakantieparken Varen Verjaardag Vrienden van Amstel Vrijgezellenfeest Water Watertaxi Wellness Wilhelminakade Winkelen Wit Witte de withstraat Zaal huren Zilver Zwart Zwarte piet Zwembad