- GLOBOS BALLONNEN BLOG -

Home /

De beste modelleerballonnen

De beste modelleerballonnen

De beste modelleerballonnen

door Marcel, 05 mei 2021

Wat zijn modelleerballonnen

Modelleerballonnen of entertainer ballonnen zijn van die hele lange ballonnen en worden vaak gebruikt door ballonartiesten of ballonnenclowns om de bekende ballonnenhondjes van te vouwen. Maar deze modelleerballonnen worden ook vaak gebruikt in ballondecoraties of om de kinderen bezig te houden tijdens een feestje.

Beginnen met ballonvouwen

Stel... Je hebt een starterspakket gekocht met de volgende inhoud: een handpomp, instructies en ... een aantal - wat lijkt op - modelleerballonnen.

Het lijkt je leuk om op de verjaardag van je kind voor wat plezier te zorgen en je besluit van te voren een beetje te oefenen. Door de instructies te volgen, begin je de ballon op te blazen, maar hij klapt meteen met een harde knal kapot! Pech zeker? Hmm ... na even diep ademhalen begin je weer een nieuwe ballon op te blazen. Dit keer iets langzamer en voorzichtiger en... met succes. Yes! Triomfantelijk begin je met vouwen maar - pech zeker? - hij springt weer. Boehoe! Verdorie! Maar je bent niet iemand die snel ontmoedigd raakt, dus probeer je het opnieuw, en opnieuw, en opnieuw, en... Totdat je er uiteindelijk in slaagt de knoop in de ballon te leggen. Je 2e Yes moment! Als je weer in de instructies duikt, begin je je allereerste bubbel te draaien en - pech zeker? - hij springt weer. Boehoe! Je reikt naar de zak ballonnen, en dan realiseer je je met afgrijzen dat het hele pakket bijna op is en dat je nog maar 3 ballonnen over hebt voor het feestje van je kind.

Om een lang verhaal kort te maken... uiteindelijk raak je volkomen gefrustreerd en kap je ermee - in wanhoop - omdat je er volledig van overtuigd bent dat ballonvouwen niets voor jou is en dat alleen een heel speciaal soort mensen het echt kan. Maar raad eens? Je had gewoon niet de juiste ballon. Ja, je hebt het goed gehoord, je had niet de juiste ballonnen!

Ik weet het, het is moeilijk te geloven dat deze mooie sets modelleerballonnen worden verkocht met slechte kwaliteit ballonnen. Maar helaas schijnt dat de norm te zijn en de reden is simpelweg commercieel; slechte kwaliteit ballonnen, of wat dan ook, zullen altijd goedkoper te vervaardigen zijn dan kwaliteitsballonnen.

De beste modelleerballonnen

Er zijn eigenlijk maar heel weinig ballonfabrikanten die modelleerballonnen van goede kwaliteit maken. De wereldleider is Qualatex. Qualatex modelleerballonnen worden vervaardigd van 100% natuurlatex en zijn volledig biologisch afbreekbaar. Qualatex modelleerballonnen zijn verkrijgbaar in 40 kleuren en 5 maten. Qualatex modelleerballonnen zijn van hoogwaardige kwaliteit, hebben consistente vormen en een lange nek om makkelijk te kunnen knopen, en niet alleen voor het ballonvouwen.

Een andere goede kanshebber hier in Europa is Sempertex. Sempertex, die ook een breed scala aan ballonnen aanbiedt, met name de originele link-o-loons. Link-o-loon-ballonnen zijn doorknoopballonnen die van beide kanten aan elkaar kunnen worden bevestigd. Maar ik dwaal af. Als deze 2 merken ballonnen niet altijd in fysieke winkels worden verkocht, kun je ze gemakkelijk op internet vinden en bestellen.

Koop nu!

De verschillende maten modelleerballonnen

Modelleerballonnen worden geïdentificeerd door hun diameter en door hun lengte: 160, 260, 321, 350, 360, 646, 660, enz. Het eerste nummer komt overeen met de diameter in inches, terwijl de twee andere overeenkomen met de lengte in inches (1 inch is 2.54cm).

Met andere woorden:

  • Een 160 modelleerballon is - volledig opgeblazen - 1 inch dik en 60 inches lang.
  • Een 260 modelleerballon is - volledig opgeblazen - 2 inch dik en 60 inches lang.
  • Een 350 modelleerballon is - volledig opgeblazen - 3 inch dik en 50 inches lang.

Enzovoort...

verschillende maten modelleerballonnen

Een kleine waarschuwing vooraf... totdat je meer ervaring hebt opgedaan, blijf uit de buurt van de transparante kleuren omdat die wat kwetsbaarder zijn. Die worden bij Qualatex geïdentificeerd als Jewel kleuren. Om te beginnen is het het beste om het te houden bij de standard- en fashionkleuren.

Dus tot slot: Yes you can!

Ja, met de juiste ballonnen (en de juiste instructies) kun jij ook ballonvouwen.

Heb vooral veel plezier!

Tags

Klik op een tag voor een overzicht van artikelen met hetzelfde onderwerp.

modelleerballonnen ballonvouwen

 

Reacties 0


Reageer op dit artikel

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Artikelen Zoeken


Modelleerballonnen Bestellen
Vorige Volgende »