- GLOBOS BALLONNEN BLOG -

Home /

Helium tank kopen

Helium Tank kopen

Helium Tank kopen

door Marcel, 11 juni 2019

Bij Globos Ballonnen kun je een wegwerp helium tank kopen die wij via de normale post aan je kunnen versturen en die je na gebruik gewoon weg kunt gooien. Dus geen gedoe met borg of later weer moeten ophalen.

Per post

De helium tank wordt gewoon per pakket post verstuurd en wordt door de postbode bij je thuis bezorgd. En als je niet thuis bent, dan zal de heliumtank bij de buren worden afgeleverd of kun je deze ophalen bij een afhaalpunt bij jou in de buurt. Net als ieder ander pakket wat je online bestelt en met PostNL wordt bezorgd.

Na gebruik weggooien

Als de helium tank helemaal leeg is, dan kun je deze gewoon bij het grofvuil zetten of je brengt hem naar de gemeentewerf en levert hem in bij het oud ijzer.

Geen borg

Je hoeft geen borg te betalen voor deze heliumtank. De helium tank wordt ook niet meer door ons opgehaald. Na gebruik - wanneer de helium tank helemaal leeg is - weggooien zoals hierboven staat omschreven.

De heliumtank kan niet geretourneerd worden!

Omdat wij niet kunnen controleren of een heliumtank is gebruikt, kunnen wij deze niet retour nemen.

Hoe werkt het?

Bij de tank zit een rubberen vultuit. Of deze zit al op de heliumtank geschroeft en anders zou je die er nog even op moeten draaien (rechtsom). Daarna is de helium tank klaar voor gebruik.

  1. Draai het kraantje wat bovenop zit open (links om)
  2. Schuif de ballon om de vulmond en druk de vulmond naar beneden zodat de helium in de ballon geblazen wordt.
  3. Laat de vulmond los om te stoppen en stop zodra de ballon mooi van vorm is (geen peer-vorm want dan is de ballon te vol).
  4. Klaar met vullen maar de tank is nog nie leeg? Gewoon kraantje dicht draaien (rechts om) en tankje opbergen voor een volgende gelegenheid.

Tip! Klem de ballon stevig rondom de vulmond zodat er tijdens het vullen geen helium langs lekt. Anders is het zonde van de verspilde helium en kun je minder ballonnen met de tank vullen.

Hoeveel ballonnen kun je vullen met 1 tank?

Bij Globos kun je 2 soorten helium tanks kopen te weten een kleine van 39.95 euro en een grotere van 49.95 euro incl. BTW.

In de kleine heliumtank zit 0.25m3 helium en in de grote 0.42m3 en daarmee kun je resp. 30 en 50 ballonnen vullen met helium. Let op! De fabrikant spreekt hier over ballonnen van 9 inch (23cm) en dat zijn kleinere ballonnen dan gebruikelijk. De standaard maat voor ballonnen zoals je bijvoorbeeld bij Mc Donalds ziet en die wij ook verkopen op Ballonartikelen.NL hebben een diameter van 30 tot 33 centimeter en daarvan kun je met de kleine tank ca. 20 ballonnen vullen en met de grote 28-30 ballonnen.

Hoe groter de ballon, hoe meer helium er in gaat en hoe minder je er met een tank kunt vullen. Als je weet dat in de kleine tank 0.25m3 helium zit en in de grote 0.42m3, dan kun je met behulp van de Qualatex Helium Chart, vinden hoeveel helium er in andere veel voorkomende soorten en maten ballonnen gaat.

Hoe lang blijven heliumballonnen zweven?

Ook hier geldt: Hoe groter de ballon, hoe meer helium er in gaat en hoe langer de ballon blijft zweven. Ook hiervoor kun je de Qualatex Helium Chart gebruiken want achter iedere ballon staat ook de zweeftijd. Maar een standaard ballon van 30 tot 33cm zal zeker 12 - 14 uur zweven. Vul de ballonnen daarom pas met helium zo laat mogelijk op de dag zelf. Als de ballonnen langer moeten zweven doe er dan een speldenknopje HI-FLOAT in en masseer dit aan de binnenkant van de ballon alvorens deze te vullen met helium. Een standaard ballon kan dan wel tot een week lang zweven.

99,9% Zuiver Helium

De helium in deze wegwerp heliumtankjes is 99,9% zuivere helium. Dat betekent dat de helium niet is vermengd met lucht waardoor de heliumballonnen niet vroegtijdig naar beneden komen maar een zo lang mogelijke zweeftijd wordt behaald.

Welke ballonnen zijn geschikt voor helium?

Als je zelf latex ballonnen koopt, zorg er dan voor dat deze minimaal 23cm in diameter zijn. Kleiner dan 23cm gaat er te weinig helium in en zal de ballon niet zweven. Staat er een afbeelding of tekst op de ballon? Let er dan op dat deze leesbaar is op het moment dat het vultuitje van de ballon naar beneden staat gericht Op de verpakking van een folieballon (zo'n metaal-achtige ballon die je ook in het ziekenhuis of op Schiphol ziet) staat vaak aangegeven of deze geschikt is voor helium. Bij twijfel mag je altijd een foto van de ballon aan ons emailen.

Heliumballonnen door Globos laten vullen is vaak goedkoper

Als je liever de ballonnen door ons laat vullen, dan is dat vaak goedkoper omdat wij 1,20 euro rekenen om een standaard latex ballon te vullen met helium en te voorzien van een lintje. 30 Heliumballonnen vullen zou dus komen op 30 euro incl. BTW, ballon, helium en lintje. Neem gerust vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Helium inademen

In principe is het slikken van helium - om zo'n Donald Duck stemmetje te krijgen - ongevaarlijk maar overal waar 'te' voor staat is niet goed. Doe dit dus niet te vaak want waar in de longen helium zit, kan geen zuurstof zitten en dus kun je bewusteloos raken of zelfs stikken. Overweeg je toch om een keer helium in te ademen doe dat dan NOOIT rechtstreeks uit de tank maar vanuit de ballon. De druk in de tank is te hoog en er kunnen metaaldeeltjes meekomen.

Helium Tank kopen

Tags

Klik op een tag voor een overzicht van artikelen met hetzelfde onderwerp.

helium

 

Reacties 0


Reageer op dit artikel

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.


Vorige Volgende »