- GLOBOS BALLONNEN BLOG -

Home /

Milieuverantwoord heliumballonnen oplaten

Milieuverantwoord Heliumballonnen oplaten

Milieuverantwoord Heliumballonnen oplaten

door Marcel, 09 april 2019

Ballonnen zijn leuk! En ook gewoon in deze tijd waarin ballonnen vaak in een negatief daglicht worden gezet. Ballonnen zouden bijdragen aan de problematische plastic afvalberg (plastic soup) die in onze zeeën en oceanen drijft. Echter latex ballonnen zijn helemaal NIET van plastic maar worden gemaakt van 100% natuurlijk latex welke getapt wordt uit rubberbomen in Azië. Latex ballonnen zijn dus 100% biologisch afbreekbaar en latex ballonnen breken in de natuur ongeveer even snel af als een blad van een eikenboom.

Echter is het zeker niet slim om heliumballonnen zomaar de lucht in te laten en al helemaal niet als aan deze heliumballonnen plastic linten bevestigd zitten. De ballonnen komen uitendelijk weer een keer naar beneden en dus in onze natuur terecht. De ballon mag dan uiteindelijk wel biologisch afbreken maar de plastic linten doen dat niet. En alhoewel wij ook geen plastic linten meer gebruiken maar biologisch afbreekbaaar lint wat meteen oplost in water, blijft het een vorm van milieuvervuiling. Je gooit tenslotte ook geen klokhuis of bananschil op straat. Toch?

Ballonoplatingen kunnen wel!

Kun je dan helemaal geen heliumballonnen meer oplaten? Natuurlijk wel! Maar zorg dat je de ballonnen na het oplaten weer naar beneden kunt halen en ze zo uiteindelijk kunt opruimen. Zorg dat ze niet in de vrije natuur terecht komen, dat is het aller belangrijkste.

In bovenstaand filmpje is een milieuverantwoordelijke ballonoplating te zien welke door Globos Ballonnen is georganiseerd. De wethouder knipt tijdens de openingsactie een lin door en de ballon lijkt in de lucht te verdwijnen. Echter niets is minder waar. Aan de ballon zit een extra dunne lijn die nog stevig vast zit aan de ballon en een ballongewicht. De heliumballon blijft dus op een meter of 8 boven de grond zweven en kan dus zo na gebruik weer naar beneden gehaald en opgeruimd worden. Zo blijft niets in de natuur achter, kunnen dieren er niet in stikken en heeft de klant toch een opvallende openingsactie met ballonnen. Iedereen blij!

Tags

Klik op een tag voor een overzicht van artikelen met hetzelfde onderwerp.

helium ballonnen milieu biologisch afbreekbaar oplaten heliumballonnen

 

Reacties 0


Reageer op dit artikel

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Artikelen Zoeken


Bestellen
Vorige Volgende »