- GLOBOS BALLONNEN BLOG -

Home /

Sommige ballonnen kankerverwekkend

Sommige ballonnen kankerverwekkend

Sommige ballonnen kankerverwekkend

door Marcel, 21 februari 2019

Onlangs heeft de NVWA (Nederlandse Voedsel- en Waren Autoriteit) een onderzoek gedaan naar de gezondheidsrisico's van latex ballonnen. Onderzocht werd of- en weke ballonnen te veel van de kankerverwekkende stof nitrosamine afgeven en of de ballonnen geleverd worden met een waarschuwingsetiket waarop vermeld staat dat ballonnen zijn gemaakt van latex met de zin 'Gemaakt van natuurlijke rubberlatex.' Sommige mensen zijn namelijk allergisch voor latexproducten. Ook moet er op het etiket staan hoe ballonnen veilig gebruikt kunnen worden en een waarschuwing dat er voor kinderen, jonger dan 8 jaar, gevaar bestaat voor verstikking door niet opgeblazen of geknapte ballonnen.

Risico nitrosamines

Nitrosamines zijn kankerverwekkende stoffen en brengen daarom een gezondheidsrisico met zich mee omdat kleine kinderen deze stoffen binnen kunnen krijgen door te sabbelen op ballonnen of via contact met handen en mond. Latex ballonnen zorgen niet voor heel veel blootstelling aan deze nitrosaminen maar de overheid wil wel uit voorzorg iedere blootstelling van kleine kinderen aan gevaarlijke stoffen zien te voorkomen en daarom hebben zij strenge eisen gesteld aan de afgifte van deze stoffen.

Waarschuwingsetiket

Er zijn mensen die allergisch zijn voor latex en daarom moet op de verpakking van ballonnen een etiket aanwezg zijn waarop duidelijk vermeld staat dat ballonnen zijn gemaakt van latex met de zin 'Gemaakt van natuurlijke rubberlatex.' Ook moet er op het etiket staan hoe de ballonnen veilig gebruikt kunnen worden en een waarschuwing dat er voor kinderen, jonger dan 8 jaar, een gevaar bestaat voor verstikking door lege of geklapte ballonnen.

Globos Ballonnen

Globos levert diverse merken ballonnen in de verschillende onderdelen van haar bedrijf. Zo decoreren we voornamelijk met de ballonmerken Qualatex en/of Sempertex omdat dat simpelweg de beste kwaliteit ballonnen zijn. De ballonnen die we bedrukken zijn voornamelijk van het merk Belbal en Gemar omdat deze ballonnen harder zijn dan andere merken ballonnen en zich daarom beter laten bedrukken. De ballonnen die we in onze ballonnen groothandel verkopen zijn allen van het merk Globos Payaso. Al deze merken ballonnen zijn veilig bevonden door het NVWA, zie de onderzoeksresultaten van het NVWA.

LET OP!
De Happy Balloons van het merk 'Globos Decorativos' komen zeer slecht uit de test en zijn dan ook verboden. Verwar dit merk a.u.b. niet met Globos Payaso. Globos betekent letterlijk in het Spaans 'Ballonnen' dus veel merken voeren de naam Globos in hun merk. Zo ook deze uit China afkomstige goedkope rotzooi.

Omdat wij ook ballonnen per stuk verkopen kan het voorkomen dat deze niet in de originele verpakking geleverd worden (een volle verpakking is immers vaak een zak van 25, 50 of 100 ballonnen) en daarom treft u bij zo'n bestelling altijd onderstaand waarschuwingsetiket. Daarbij bieden wij de garantie dat deze ballonnen uitsluitend van een van bovenstaande merken betreft en dus ook 100% veilig.

Waarschuwingsetiket EN 71-1

Tags

Klik op een tag voor een overzicht van artikelen met hetzelfde onderwerp.

ballonnen kanker kankerverwekkend nitrosaminen nvwa

 

Reacties 0


Reageer op dit artikel

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Artikelen Zoeken


Bestellen
Vorige Volgende »