Home

Hoe maak je zelf een cadeauballon met een kado of geld er in?

31 augustus 2019


Ballonnen Ballonnen Ballonnen

Antwoord

Wij krijgen regelmatig de vraag hoe men zelf een cadeau in een ballon kan krijgen, omdat men niet altijd in de gelegenheid is om naar Spijkenisse te komen en door ons een cadeau in een ballon te laten verpakken met onze professionele stuffer machine. Om die reden ben ik op internet op zoek gegaan naar een handleiding hoe je zonder machine een cadeau of geld in een ballon kunt krijgen.

Er staan verschillende instructie video's op YouTube over hoe je zelf voor een paar euro een stuffer machine kunt maken maar als je slechts een enkele keer een originele kadoballon wilt weggeven, dan is dat ook niet echt waar naar je op zoek bent. Na enig speurwerk kwam ik deze video tegen van 2 dames die werkelijk van alles in een ballon kunnen krijgen zonder enig gebruik van machines of andere toebehoren. De link naar deze video vind je onderaan dit artikel maar lees - alvorens je aan de slag gaat met zelf een cadeauballon maken - eerst deze aanvullende informatie met enkele verbeterpunten zodat je zelf een cadeuballon kunt maken die hetzelfde eruit ziet als de professionale kadoballonnen die wij maken.

Tips en Verbeterpunten

  • In de video gebruiken ze kleine effen ondoorzichtige ballonnen. Bij Globos kun je speciale 16 inch Transparante Stuffer Ballonnen bestellen in verschillende thema's. Deze ballonnen zijn veel mooier en speciaal gemaakt voor het verpakken van cadeau's.
  • De dames laten het ook zien in de video... blaas de ballon eerst een keer op en laat hem weer leeg lopen, voordat je de ballon uit elkaar trekt.
  • Knoop een draadje aan het cadeau en laat het andere uiteinde uit de ballon steken. Op deze manier kun je (zodra de ballon opgeblazen is - het kado wat omhoog trekken zodat het niet op de bodem van de ballon ligt maar mooi in het midden hangt.
  • Het spreekt vanzelf dat je uit moet kijken met scherpe voorwerpen. Bestel een paar extra reserve ballonnen voor het geval dat er een ballon klapt.
  • De dames blazen de ballon op met de mond en dat is ook DE manier om geen verdere toebehoren nodig te hebben maar ik wil er wel bij vermelden dat opblazen met een ballonpompje wel de voorkeur heeft. Een ballon kan namelijk altijd klappen en dat wil je niet in je gezicht.
  • Zodra je het kado in de ballon hebt gedaan, blaas je de ballon volledig op zodat er net geen peervorm ontstaat en knoop je hem dicht. Als je een draadje hebt gebruikt knoop je die gewoon mee.
  • Blaas een modelleerballon en maak daar een circel van zodat je de kadoballon daar in kunt zetten en deze rechtop blijft staan.
  • Blaas 4 kleine 5 inch ballonnen (13cm) op. Knoop deze per 2 aan elkaar vast. De 2 setjes draai je om elkaar heen zodat je een cluster van 4 ballon hebt. Deze cluster draai je een paar keer om de knoop van de cadeauballon zodat de cluster vast zit en je de knoop van de cadeauballon niet meer ziet.
  • Als laatste leg je wat ballonlint kruislings tussen de kleine ballonnetjes. Deze slierten geven een feestelijk geheel en maken de cadeau ballon helemaal af.

Tags

Klik op een tag voor een overzicht van artikelen met hetzelfde onderwerp.

cadeauballon kadoballon stufferballon

 

Reacties 0


Reageer op dit artikel

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Vragen Zoeken


Stuffer ballonnen Bestellen
Vorige Volgende »