Home

Wat is het verschil tussen latex ballonnen en folieballonnen?

10 mei 2021


Ballonnen Ballonnen Ballonnen

Antwoord

Grofweg zijn ballonnen onder te verdelen in twee soorten namelijk: latex- en folieballonnen.

Latex Ballonnen

Latex ballonnen zijn de ballonnen zoals we allemaal wel kennen. Ze zijn gemaakt van 100% natuurlatex dat wordt vervaardigd uit het sap van de latexboom. Latex is soepel en rekbaar en door de relatief lage grondstoffenprijs ideaal voor het vervaardigen van ballonnen. Latex ballonnen zijn in diverse modellen verkrijgbaar. De basisvorm is altijd rondachtig. Vormen als vierkant, driehoek of bv. trapeziumvorm is niet mogelijk. De rond-peerachtige vorm is de meest bekende vorm, maar wie kent niet de smalle zeppelinvorm waar men van die leuke beestjes van kan maken? Daarnaast zijn er nog diverse andere vormen zoals: hartvorm, zeppelins, slangen, hazen, muizen, bloemen, donuts enz. Latex ballonnen zijn ook uitstekend te bedrukken waardoor allerlei thema’s mogelijk zijn. Denk bv. aan verjaardagen, jubilea, huwelijk, geboorte enz. Ook is het mogelijk een (reclame)boodschap op een ballon te bedrukken. Door het opblazen van de ballon kan de boodschap tientallen keren vergroot worden.

Folieballonnen

Folieballonnen zijn gemaakt van zeer dun kunststof met een dunne folielaag. Door zeefdruktechniek is het mogelijk deze ballonnen iedere afbeelding te geven die men wenst. Vooral in pretparken, ziekenhuizen, op kermissen en tijdens festivals worden deze ballonnen aangeboden. Doordat de ballonnen uit twee delen bestaan en aan elkaar worden gelast, is het mogelijk om verschillende vormen te maken. Met uitzondering van kleine versies, worden deze ballonnen meestal met helium gevuld. Door hogere materiaal- en productiekosten, zijn deze ballonnen duurder dan latexballonnen.

Inflatables

Naast latex- en folieballonnen kennen we ook nog de special products. Dit zijn weliswaar opblaasbare artikelen doch dragen de naam ‘ballon’ niet. Het zijn zogenaamde inflatables en zijn meestal vervaardigd van PVC of kunstvezeldoek, en hebben een speciaal opblaasventiel. Een bekend voorbeeld hiervan is een strandbal. Deze producten zijn door hun relatieve lage productie- en grondstoffenkosten uitstekend geschikt als opblaasbare sfeermaker. Daarnaast zijn ze meervoudig te gebruiken. Het heeft geen zin deze producten te vullen met helium. Door hun relatief zware gewicht zal het product niet stijgen, nog zweven.

Tags

Klik op een tag voor een overzicht van artikelen met hetzelfde onderwerp.

latex ballonnen folieballonnen

 

Reacties 0


Reageer op dit artikel

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Vragen Zoeken


Folieballonnen Bestellen
Vorige Volgende »