Home

Wat moet u weten alvorens u ballonnen bestelt?

17 mei 2021


Ballonnen Ballonnen Ballonnen

Antwoord

De Qualatex Helium Chart geeft antwoord op de volgende vragen.

 1. Hoeveel helium gaat in 1 ballon?
 2. Hoe lang blijft een ballon zweven?
 3. Welk gewicht kan 1 ballon tillen?
 4. Wat kost het om 1 ballon te laten vullen met helium? (0.015m3 helium kost € 1,50 incl. BTW en lintje)

 

 1. Algemeen
  1. Heliumgas is niet giftig, explosief of brandbaar.
  2. Adem geen helium in voor het Donald Duck effect.
  3. De zweeftijd van een normaal formaat latex ballon (11 inch) bedraagt ca. 10-12 uur. Voor zweeftijden van alle soorten ballonnen, zie de Qualatex Helium Chart De zweeftijd van latex ballonnen kan worden verlengd door de ballonnen te behandelen met Hi-Float.
  4. Knoop latex ballonnen zo stevig mogelijk dicht om zo leeg lopen te voorkomen.
  5. Folieballonnen kunnen weken lang blijven zweven. In een koude omgeving krimpen ze en lijken ze lek maar eenmaal weer in een warme omgeving zetten ze weer uit en worden ze weer hard. Folieballonnen kunnen steeds weer bijgevuld worden.
  6. Als u meer dan 1000 helium ballonnen tegelijk oplaat, neemt u dan eerst contact op met de gemeente om te vragen of u een vergunning nodig hebt.
  7. Bij het oplaten van heliumballonnen, let op de windrichting zodat de ballonnen niet tegen bomen of gebouwen kapot knappen.
 2. Houdbaarheid en Garantie bij warm weer
  1. De houdbaarheid van onze ballondecoraties bedraagt 1 dag met in acht namen van onderstaande voorwaarden. Laat het ons beslist weten als u ballondecoraties voor meedere dagen nodig heeft!
  2. Latex ballonnen kunnen slecht tegen zon, wind en warmte. Het biologisch afbraakproces (verkleuren, glans verliezen en leeglopen van de ballonnen) zal daardoor ongewild veel sneller verlopen als normaal.
  3. Ballondecoraties kunnen beschadigd raken door gebeurtenissen waar wij geen invloed op hebben (bijvoorbeeld: weer, vandalisme, het al dan niet per ongeluk aanraken met scherpe voorwerpen) en daarom kunnen we daar helaas geen garantie op geven.
  4. Laat latex ballonnen 's nachts niet buiten staan. Omdat de ballonnen 's nachts krimpen door de kou en overdags weer uitzetten door de warmte, zullen de ballonnen klappen. Voorkom dit door de ballonnen 's nacht binnen te bewaren.
  5. Lichtere kleuren reflecteren het zonlicht en vergaan minder snel dan donkere kleuren ballonnen die het zonlicht juist absorberen.
  6. Water (regen) op de ballonnen laten de ballonnen licht aan elkaar kleven en knappen dus sneller als de naastgelegen ballon - waar deze aan vast kleeft - ook knapt.
  7. Ervaring leert dat als ballonnen knappen door de zon en hitte, dit gebeurt in het eerste uur.
  8. Wij leveren altijd reserve ballonnen bij onze ballondecoraties waarmee u eventuele lekke ballonnen kunt vervangen. LET OP: Dit geldt alleen voor de normaal formaat ballonnen en niet voor de grote 90cm topballonnen (kunnen ook meestal niet door de klant zelf gevuld worden).
  9. Ondanks geen garantie mag u uiteraard (in alle redelijkheid) wel rekenen op onze service. Mocht een keer onverhoopt een topballon te snel knallen, dan mag u best rekenen op onze coulance en kunt u kosteloos een nieuwe komen afhalen in Spijkenisse of per post opgestuurd krijgen. We kunnen echter niet kosteloos opnieuw komen bezorgen omdat wij met een strakke planning werken.
  10. Latex ballonnen kunt u 1 jaar bewaren in een droge, donkere ruimte bij kamertemperatuur.
 3. Veiligheid
  1. Blaas ballonnen nooit met de mond op maar gebruik een ballonpomp. Dit om het knallen van ballonnen in het gezicht te voorkomen. Hartballonnen kunnen door hun vorm sneller klappen dan ronde ballonnen.
  2. Latex ballonnen zijn gevaarlijk voor kleine kinderen bij inslikken.
 4. Milieu
  1. Latex ballonnen zijn 100% biologisch afbreekbaar en breken in de natuur even snel af als een eikenblad maar wees u ervan bewust dat als u heliumballonnen buiten oplaat; alles wat naar boven gaat, komt ook weer naar beneden.

Tags

Klik op een tag voor een overzicht van artikelen met hetzelfde onderwerp.

ballonnen

 

Reacties 0


Reageer op dit artikel

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Vragen Zoeken


Ballonnen Bestellen
Vorige Volgende »