Milieuvriendelijk Ballonnenbedrijf

Globos Ballonnenbedrijf is sinds de oprichting nauw betrokken in milieuvriendelijk produceren en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Het decoreren met ballonnen kan volgens onze visie op een milieuvriendelijke wijze in combinatie met het aanbieden van TÜV goedgekeurde en Nitrosamine vrije ballonnen.

Al onze latex ballonnen zijn 100% biologisch afbreekbaar!

Al onze latex ballonnen worden gemaakt van het sap van een rubberboom en zijn daarmee 100% biologisch afbreekbaar. Het biologisch afbreken van een latex ballon duurt even lang als dat van een van een eikenblad.

Illustratie Ontbindingsproces Latex Ballonnen

Hoe worden ballonnen gemaakt

In onderstaande video wordt getoond hoe latex ballonnen worden gemaakt van het planten van de rubberboom tot latex ballon.

 

Lid van de Groene Ballon

De Groene Ballon is een branchevereniging voor ballonnenbedrijven welke dezelfde milieubewuste doelstellingen nastreven. De branchevereniging adviseert haar leden o.a. om geen grote ballonoplatingen te promoten en al haar leden houden zich aan de volgende regels:

  • Wij maken geen gebruik van plastic lintjes bij ballonreleases.
  • Wij maken geen gebruik van plastic snelsluiters.
  • Wij knopen iedere folieballon aan een ballongewicht en gebruiken deze NOOIT om op te laten.
  • Wij laten alleen losse latex ballonnen op (geen clusters).
  • Wij laten geen ballonnen op met geplastificeerde (wedstrijd)kaartjes, sterretjes, LED-lampjes e.d.
  • Wij gebruiken uitsluitend TUV en Nitrosamine goedgekeurde 100% latex ballonnen om op te laten.

Bezoek de website van De Groene Ballon voor meer informatie over latex ballonnen in relatie met het milieu, de dieren en de natuur.

Erkend Lid Groene Ballon

 

Duurzaam Ballonnenbedrijf

Buiten de afspraken die wij hebben gemaakt met de branchevereniging proberen wij een nog duurzamer ballonnenbedrijf te zijn door:

  • Wij verzenden onze ballonnen in hergebruikte kartonnen dozen.
  • Wij knopen de heliumballonnen op dusdanige wijze dat de linten eenvoudig te scheiden zijn van de ballon.
  • Wij hergebruiken zoveel mogelijk materialen als ballonnetten, ballontassen e.d.

 

Gaat u ballonnen oplaten?

Ballonnen zijn belastend voor het milieu. Als u heliumballonnen de lucht in wilt laten gaan, houdt u er dan a.u.b. rekening mee dat alles wat naar boven gaat, ooit weer naar beneden komt en in de natuur terecht komt.

Mocht u toch besluiten ballonnen de lucht in de laten, verwijder dan eerst het lintje (wij knopen de ballon dusdanig dat u het lintje voorzichtig uit de knoop van de ballon kunt trekken) alvorens u de heliumballon loslaar. Of vraag naar ons 100% biologisch afbreekbare ballonlint.